Duurzaam, maar dan echt

Kootse Tuinen is een ontwerp van energiezuinige woningen die bijna geen CO2 uitstoot hebben. Dit wordt mogelijk gemaakt door toepassing van zeer goede isolatie en technieken voor opwekking van warmte en stroom. Kootse Tuinen wordt waar mogelijk gebouwd met duurzame bouwmaterialen, zoals verantwoord gekapt hout. Wonen in Kootse Tuinen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee; de energierekening is slechts enkele tientjes.

Daarnaast hanteren veel geldverstrekkers een lager rentetarief en een hogere leencapaciteit ten opzichte van een conventionele woning. Naast voordelen voor milieu en portemonnee, biedt Kootse Tuinen een hoog wooncomfort doordat veel aandacht besteed wordt aan geluidsisolatie en luchtkwaliteit. En zoals u tegenwoordig mag verwachten zijn de woningen van Kootse Tuinen volledig gasloos en daarmee, zonder ingrijpende en kostbare aanpassingen, nu al klaar voor de toekomst.

‘Door en door duurzaam’

  • energie opwekken (en verkopen) met je eigen zonnepanelen

  • elektrische warmtepomp voor milieuvriendelijke warmteopwekking

  • elekrische warmtepomp voor beperkte koeling

  • comfortabele energiezuinige lage temperatuur vloerverwarming

  • gezond binnenklimaat door ventilatiesysteem met koolstofdioxide detectie

  • prettig binnenklimaat door zeer goede geluidsisolatie

  • gebruik van restwarmte uit warm water door toepassing ‘douche WTW’

  • gebruik van duurzame materialen zoals FSC-hout

Maatwerk en flexibiliteit

Een huis dat met je meegroeit. Hoe ziet jouw ideale woning eruit? Een riante eettafel om eindeloos te dineren met vrienden? Een kantoor aan huis? Een grote speelkamer voor de kinderen? Een riante hobbyruimte of een loungekamer voor knusse winteravonden? Kootse Tuinen biedt het allemaal en wanneer je maar wilt: nu, over twee jaar of misschien pas over tien jaar. De woningen zijn klaar om met je mee te groeien.

Kootse Tuinen biedt een royaal optiepakket.Een pantry (compacte keuken) in de kantoorruimte? Een extra gastenbadkamer? Veel is mogelijk.

Ook voor de badruimte op de tweede verdieping zijn een tweetal varianten mogelijk: een separate toiletruimte in plaats van een toilet in de badkamer, het maken van een walk in closet, samenvoegen van slaapkamers, ook hier kan heel veel.

Tot slot biedt het dak ruimte voor een dakterras met een prachtig uitzicht op de Rotte en veel privacy. Bij deze optie wordt de te openen dakkoepel vervangen door een transparant dakluik en een vaste trap naar het dak die toegang biedt tot een dakterras. Het dakterras is afgewerkt met houten vlonderdelen en een stalen balustrade.

Indelingsvrijheid

Standaard uitgerust met één of twee badkamers, meerdere slaapkamers en een complete keuken en badkamer maken Kootse Tuinen verrassend compleet. De vrijheid om het naar eigen inzicht in te richten en te gebruiken maakt het nog mooier. De drie herenhuizen bieden veel mogelijkheden mbt de woonruimte: een woonkamer met eethoek op de begane grond of een woonkamer op de verdieping; beide kan natuurlijk ook.

Nawoord

Tom vertelt:
De hoek Kootsekade en Bergse Rechter Rottekade is een plek met een lange geschiedenis. De molen De Koot werd in 1776 gebouwd als pelmolen en in 1905 afgebroken en vervoerd naar Echt in Limburg. Het voormalige pakhuis van de molen, Bergse Rechter Rottekade 11, is blijven staan en heeft daarna dienst gedaan als elektrische loonmalerij. Wij hebben een ontwerp gemaakt waar de ruimtelijkheid van het pakhuis vertaald is in een ensemble van drie statige herenhuizen, geïnspireerd op de

cultuurhistorische waarde met een hedendaagse twist. De woningen zijn zo ontworpen dat er op de begane grond de mogelijkheid is om een praktijk, atelier of kantoor aan huis te hebben met een seperate voordeur voor klanten. Het toilet en de pantry zitten in de optiesfeer. Bijkomend voordeel is, dat de woonkamer op de eerste verdieping is bedacht met een prachtig terras met uitzicht over de Rotte. Wilt u het anders? Dan kunt u samen met de architect uw woning personaliseren.

Lizzy vertelt:
Op de plek van de molen zelf, die op de hoek van de straat stond, is in de jaren 60 een gebouw ontworpen door de Rotterdamse wederopbouw architect WJ Fiolet voor “een garage en bandenhandel met 4 bovenwoningen”. Wij hebben een plan getekend om de achteraanbouw van de garage te slopen, zodat we tuinen kunnen introduceren. De kelder wordt vergroot, zodat we onder het gehele blok souterrains kunnen maken en de hoge ruimte van de garage benutten voor fraaie en duurzame gezinswoningen aan dit prachtige woonstraatje en de hoek aan de Rotte.